Marktconsultatie Ruïne van Teylingen

Projectnaam
Marktconsultatie Ruïne van Teylingen

Adres gegevens
Teylingerlaan 15
2215RV, Voorhout

Aanbieder
Akro Consult

Projectvorm
Marktconsultatie

Status
Afgerond

Contactinformatie

Uitvrager
Gemeente Teylingen

Contactpersoon
Mariska van der Hee

Telefoon
070 – 326 26 23

Email
ruine@akroconsult.nl

Marktconsultatie Ruïne van Teylingen

Projectnaam
Marktconsultatie Ruïne van Teylingen

Adres gegevens
Teylingerlaan 15
2215RV, Voorhout

Aanbieder
Akro Consult
Projectvorm
Marktconsultatie

Status
Afgerond

Contactinformatie

Uitvrager
Gemeente Teylingen

Contactpersoon
Mariska van der Hee

Telefoon
070 – 326 26 23

Email
ruine@akroconsult.nl

0 van 0

Omschrijving Tender

Ruïne van Teylingen

Het voormalige Slot Teylingen (sinds 1676 een ruïne) ligt in het buurtschap Teijlingen. Het indrukwekkende bouwwerk heeft een bewogen geschiedenis: gebouwd, beschadigd, uitgebrand, herbouwd, gesloopt, vervallen en weer opgeknapt tot wat de ruïne nu is. Het bijbehorende woongebouw is er niet meer en de ruïne, een rijksmonument, ligt verscholen in het landschap. Voor het Rijk, de provincie en de gemeente Teylingen heeft de ruïne een grote historische waarde. De geschiedenis van de ruïne is zelfs verbonden aan de staatsvorming van Holland.

De ruïne is niet het enige vastgoedobject op de locatie. Ook de Kaasschuur en Westerbeekschuur (zonder monumentale status) dragen bij aan de historie en monumentale uitstraling. Daarmee is de locatie een combinatie van oude historie en recente geschiedenis als bollenstreek.

Het doel van de gemeente Teylingen is om de ruïne en de omliggende terreinen aantrekkelijk te maken, zodat de inwoners van Teylingen, de regiorecreant en de nationale toerist kunnen genieten van deze bijzonder plek uit de Nederlandse geschiedenis. De inwoners en toeristen moeten de ruïne goed kunnen zien en het hele jaar kunnen bezoeken.

Samen met de eigenaar van de ruïne (Monumentenbezit) heeft de gemeente een start gemaakt om deze ambitie te realiseren. De ruïne is door Monumentenbezit gerestaureerd en de gemeente heeft de naastgelegen gronden aangekocht. Om de ambitie verder in te kleuren is de gemeente Teylingen opzoek naar een partij(en) die met creatieve ideeën en respect voor de geschiedenis de locatie ontwikkelt tot een aantrekkelijke, recreatieve plek. De gemeente wenst de mogelijkheden voor deze ontwikkeling door middel van een marktconsultatie te onderzoeken.

De procedure en aanmelding

Onder aan deze pagina is het marktconsultatiedocument te downloaden. Hierin vindt u onder andere een omschrijving van de opgave, de verschillende vragen die u als deelnemer dient te beantwoorden en de deelnamevoorwaarden. Let op, u kunt de documenten alleen downloaden als u zich heeft geregistreerd én inlogt op uw account. Mocht u nog tegen eventuele problemen aanlopen dan kunt u een mail sturen naar ruine@akroconsult.nl.

U heeft de mogelijkheid om vóór 19 april 2021, 12.00 uur Nederlandse tijd vragen in te dienen via ruine@akroconsult.nl, welke in geanonimiseerde vorm worden beantwoord in een Nota van Inlichtingen.

De deelnemende partijen wordt gevraagd een visie of een initiatief te visualiseren en/of te verwoorden en deze op uiterlijk 10 mei 2021 12.00 uur Nederlandse tijd in te dienen via https://akroconsult.wetransfer.com/.

Alle partijen die, naar oordeel van de gemeente, in redelijke mate een duidelijke visie of initiatief hebben ingediend worden uitgenodigd voor een dialoog. In dit gesprek gaat de gemeente gezamenlijk met de deelnemende partij(en) nader in op de door haar ingezonden stukken en stelt de gemeente vragen.

 

Deel deze pagina

LinkedInTwitterEmail