Verkoopprocedure de Titaan

Projectnaam
Verkoopprocedure de Titaan

Adres gegevens
Saturnusstraat 95
2516 AG, Den Haag

Aanbieder
Akro Consult

Projectvorm
Verkoop

Status
Actueel

Huidige fase
Concept aanbieding

Contactinformatie

Uitvrager
Gemeente Den Haag

Contactpersoon
Akro Consult

Telefoon
070 – 326 26 23

Email
detitaan@akroconsult.nl

Verkoopprocedure de Titaan

Projectnaam
Verkoopprocedure de Titaan

Adres gegevens
Saturnusstraat 95
2516 AG, Den Haag

Aanbieder
Akro Consult
Projectvorm
Verkoop

Status
Actueel

Huidige fase
Concept aanbieding

Contactinformatie

Uitvrager
Gemeente Den Haag

Contactpersoon
Akro Consult

Telefoon
070 – 326 26 23

Email
detitaan@akroconsult.nl

0 van 0

Planning

Concept aanbieding

Start datum:

19-07-2021

Eind datum:

29-10-2021 12:00

Definitieve aanbieding

Start datum:

08-11-2021

Eind datum:

14-01-2022 12:00

Omschrijving Tender

In maart 2021 heeft het college van b&w van de gemeente Den Haag besloten om de nieuwe innovatie hub De Titaan in de Binckhorst te verkopen. Het gebouw heeft een totale oppervlakte van circa 11.000 m2. De verkoopprocedure gaat deze zomer van start.

De Binckhorst transformeert de komende jaren naar een gemengd woon- werk- en leefgebied. De Titaan ligt in de Binckhaven, direct naast de welbekende Caballerofabriek. In deze omgeving zijn tal van creatieve bedrijven, startups en scale-ups gevestigd.

 

60 units
Het gebouw heeft een totale oppervlakte van circa 11.000 m2. Met circa 60 units variërend van ongeveer 30 tot 500 m2 en verdeeld over vier lagen: kelder, begane grond, 1e en 2e verdieping. Ook is ruimte voor horeca en verschillende open en gesloten vergaderzalen. Het dak van het pand wordt bedekt met zonnepanelen. Langs het water komt een openbaar toegankelijke wandelroute. Met aan de voorzijde ruimte voor een zonnig terras. Het is de bedoeling dat het gebouw een bijdrage levert aan het innovatieve kennis en ecosysteem van Den Haag.

 

Verkoopprocedure
De verkoop van het pand – uitgifte in erfpacht – zal verlopen via een officiële tenderprocedure. Die wordt deze zomer gepubliceerd op deze pagina. De gemeente is op zoek naar een partij of samenwerking van partijen die het pand kopen en langdurig exploiteren. In de beoordeling zal met name worden gekeken naar de visie op de exploitatie van De Titaan als innovatieve hub en de bijdrage daarvan aan het innovatieve ecosysteem van Den Haag.

Ook wordt gekeken naar de wijze van invulling van het pand en de financiële onderbouwing. De exacte wijze van beoordeling is opgenomen in het verkoopdocument dat in de zomer op deze website wordt geplaatst. Middels een inlichtingenronde is het mogelijk om schriftelijk vragen aan de gemeente te stellen. Met partijen die voldoen aan de indieningsvereisten wordt nog een dialoog gevoerd.

Momenteel wordt gewerkt aan de transformatie van het pand en naar verwachting zal oplevering na de zomer van 2022 plaatsvinden. De gemeente wil begin 2022 het pand verkocht hebben aan een geschikte partij.

 

 

Huidige fase : Concept aanbieding

Om deel te nemen aan de verkoopprocedure dienen Geïnteresseerden een concept aanbieding te doen. Deze concept aanbieding wordt door de gemeente Den Haag beoordeeld op de in het Verkoopdocument uiteengezette vormvereisten en inhoudelijke eisen. Het Verkoopdocument is onderaan deze pagina te downloaden. Let op, u kunt de documenten alleen zien en downloaden als u zich heeft geregistreerd én inlogt met uw account. Mocht u nog tegen eventuele problemen aanlopen dan kunt u een mail sturen naar detitaan@akroconsult.nl.

Inlichtingenronde

Mochten er vragen zijn over de verkoopprocedure of het verkoopdocument dan is het mogelijk om deze te stellen. Inhoudelijke vragen kunnen via detitaan@akroconsult.nl worden ingediend tot 4 oktober 2021, uiterlijk 12.00 uur. De vragen zullen uiterlijk 11 oktober 2021 door Gemeente in geanonimiseerde vorm aan alle Geïnteresseerden worden beantwoord en gepubliceerd op deze Tenderpagina.

Indienen concept aanbieding

Geïnteresseerden doen een concept aanbieding op basis van de vormvereisten en inhoudelijke eisen uiteengezet in het Verkoopdocument. Concept aanbiedingen kunnen tot uiterlijk 29 oktober 2021, 12.00 uur indienen via https://akroconsult.wetransfer.com.

Geïnteresseerden met een geldige concept aanbieding worden uitgenodigd voor een dialoogronde, waarin de Aanbieder en de Gemeente met elkaar in gesprek treden over de concept aanbieding ter optimalisatie hiervan.


Aanmelden voor een Tender?
Maak een account aan.

Bent u geïnteresseerd in deze Tender? Meldt u dan aan door een account aan te maken.

Na registratie wordt u op de hoogte gehouden van eventuele wijzigingen, tussentijdse updates en kunt u deelnemen aan de Tender. U kunt uw gegevens te allen tijden aanpassen onder 'mijn account'. Aan de registratie kunnen geen rechten worden ontleend.

Deel deze pagina

LinkedInTwitterEmail